TEKNE YAŞAMI

Tekne sefası

Yelkenli tekneler aslında denizdeki evinizdir, birçok konutta mümkün olmayan güzellikleri ve imkanları size sunarken alışık olduğunuz konforu da fazlası ile sağlar. Teknelerimizde üçer adet iki kişilik kamara, bir gerçek fırınlı ocak, mutfak, buzdolabı, tekneye göre bir, iki ya da her kabine özel ayrı ayrı duş ve tuvalet ve içinde barı olan kocaman masası ile genişçe bir salon mevcuttur.

Kış seyirleri ve serin havalar için düşünülmüş her kamarayı ısıtan kalorifer sistemi, günlük ihtiyaçlarınız için kullanabileceğiniz çamaşır makinesi, unutulmaz havuzluk sohbetlerinin olmazsa olmazı mangal, jeneratör ve her türlü modern güvenlik ve navigasyon ekipmanı ile donanımlıdır.

Teknelerin güvertesi güvenli bir şekilde yelken yapılabilmesi için özel olarak tasarlanmıştır ve geniş bir kokpit-havuzluk bölümü vardır. İstenirse iki katılımcının açık havada uyumasına da imkân veren bu havuzluk bölümü teknenin en keyifli yerlerinden biridir.  Bütün bunların yanında her gün değişkenlik gösteren dünyanın en güzel ve doğal yüzme havuzuna, en güzel güneş doğuş ve batışlarına sınırsız sahipsiniz. Sabah kahvenizi Ege’nin ve Akdeniz’in pırıl pırıl sularına eğilmiş çamların gölgesinde kuş sesleri ve rüzgârın dallarda söylediği şarkı eşliğinde içecek, akşam sohbetlerini ise yıldızların battaniyesi altında yapacaksınız.

 

Teknede bir gününüz nasıl geçiyor ?

 Aslında farkında olmadan geçiyor desek yeridir, sabah erken kalkılıyor ve kahvemizle birlikte suya atlayarak uyanıyoruz, takiben bulunduğumuz koylardaki dağ patikalarından civardaki bir tepeye, köye ya da tarihi esere yürüyüş yapıyoruz. Mesela Knidos, Sedir adası, Bozukkale veya Gemiler adasında tarihi yapılara, Göbün veya Hamam koyunda tepedeki antik şehire , tırmanılıyor. Turgut ve Turunçpınarı koylarında ise şelale ve doğal kaynaklara çıkıyoruz. Bütün bulunduğumuz bölgelerde genellikle cazip yürüyüş alanları mevcut.

Sonra kahvaltımızı edip teorik eğitime başlıyoruz, bir gün önce öğrendilerimizi soru cevaplarla pekiştirip yeni bilgiler ekliyoruz. Uygulamalar varsa tekne üzerinde bunlar yapılıyor. Ege’de rüzgarın başlaması normalde saat 12-13’ü bulur, rüzgarı bekleyip teknemizi neta edip rotamızı yapmış olarak yelkene çıkıyor ve bütün günü yelkende geçiriyoruz. Akşamüstü konaklayacağımız yerde teknemizi güvenli bir şekilde bağlayarak denize girip sonra da kokpitte günün yorgunluğunu atarak öğrendiklerimizi tekrarlıyor, geri bildirimde bulunuyor ve sohbet ediyoruz. Yemek hazırlığımızla birlikte günü batırırken keyifli saatler hızla geçmiş ve dolu dolu bir günü anlamadan arkamızda bırakmış oluyoruz.

 

Müzik aletleri

Hocanız aynı zamanda tenor saksofon çalan bir caz müzisyeni; teknemizde perküsyon, dijital piyano ve ney mevcut. Dilerseniz akşam kokpit sohbetlerimizi keyifli bir jam session’a çevirebiliyoruz.

 

Yemek içmek & Alışveriş

Teknede tam fonksiyonlu bir buzdolabı, ocak ve fırın, ayrıca bbq bulunduğu için her türlü yiyeceği hazırlama imkânı mevcut. Misafirlerimiz planlama yaparken bazı günler koylardaki restoranlarda bazı günler de teknede yemek yemeği tercih etmektedirler.

Alışveriş buna göre seyir başlamadan toplu olarak yapılır. Kaptan/Hocanız seyir süresi boyunca sizin misafirinizdir.

 

Temizlik, dezenfeksiyon, çöp ve atıklar

Pandemi tedbirleri kapsamında WC leri Lysol veya Dettol ile günde iki defa dezenfekte ediyoruz ve çöpü günde iki defa topluyoruz. Seyir bitiminde septik tankımızı mevcut bir tesiste boşalttırıyoruz.

Misafirlerimizin de teknede geçirdikleri süre zarfında bu konuya azami özeni göstermelerini bekliyoruz.

SIKÇA SORULAN SORULAR


İletişim Bilgileri

Adresimiz Denizlerdir...

Takip Edeyim

Bir "TIK" Yakındayız

Please publish modules in offcanvas position.