ROTALAR - TÜRK KIYILARI
Size rotamız budur demiyoruz, bölgeleri tanıtıyoruz. Misafirimiz olacağınız süre içinde hangi bölgeyi tercih ediyorsanız, ona göre sizinle birlikte değerlendirip konaklanacak yerleri belirliyor ve rotamızı oluşturuyoruz.
1.Bodrum Yarımadası
Son yıllarda çok gelişip değişmiş ve küçük sosyetik İstanbul olarak anılmasına rağmen hala sadece tekne ile gidilebilen birbirinden güzel koyları ve adaları olan Bodrum yarımadası mevcut rüzgarları ile yelken seyirlerine çok elverişli bir bölge olup her hava koşulunda konaklanılabilecek koylarla bezenmiştir. Yarımadanın batısında yer alan Güllük körfezi her ne kadar balık çiftlikleri tarafından suistimal edilmiş olsa da Iasos antik şehri ve harabeleri görülmeye değer. Bodrum yarımadası zaten Mindos ve Karya demek; 5000 yıllık tarihi ile göz kamaştırmaya devam ediyor.
Torba, Türkbükü, Gündoğan, Yalıkavak, Gümüşlük, Çataladası, Meteor, Akyarlar, Karaincir, Aspat, Bağla, Kargı, Ağaçlı, Çelebi adası, Adaboğazı, Akvaryum, Gümbet, Haremten, Karaada ve Bodrum Kale koyu her zevke uygun restoran ve eğlence yerleri barındıran turistik bölgelerdir.
2.Gökova
Bodrum yarımadasından 50 deniz mili boyunda doğuya incelerek uzayan Gökova şiirlere, şarkılara, edebiyat ve mitolojiye konu olmuş bir doğa ve tarih hazinesidir. Yaz aylarında meltemin altında serinleyen kış aylarında lodosla yalnızlığını gideren Gökova yelkencilere ve gezginlere tarih boyunca doğal güzellikleri ile ev sahipliği yapmıştır. İki yanını saran dağlar ve ormanlarındaki zengin florası ve faunası, pırıl pırıl koyları ve her türlü havada korunak sağlayıp kendisine aşık denizcilerine kucak açan bir o kadar da bitmeyen rüzgarı ile sonsuz yelken zevkini tattıran Gökova uzun süreli teknesinde yaşayan denizciler için bir konaklama bölgesidir. Denizcilik hayallerle başlar; Gökova ve Bodrum’u tanımak için Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın ve Sadun Boro’nun kitaplarını öneririz.
Bodrum, Karaada, Pabuç Burnu, Kargıcık bükü, Orak adası, Alakışla Bükü, Mazı, Çökertme, Ören, Akbük, Akyaka, Çamlı, Sedir adası, Karacasöğüt, Değirmen bükü, Ayın bükü, Ballı koy, Löngöz, Tuzla, Yediadalar, Bördübet, Büyük ve Küçük Çatı koyları, Gökçeler Koyu, Gerence, Körmen, Mersincik, Knidos.
3.Knidos – Datça Yarımadası – Hisarönü
Marmaris’ten batıya 50 deniz mili uzayan ve 1000 metrelik dağlık yapısı ile Ege ile Akdeniz’in dönüm noktası olan Datça yarımadası 2500 yıllık geçmişi olan Knidos ile başlar.
Bodrum, Knidos, Palamut bükü, Hayıt bükü, Parmak bükü, İnce burun, Armutlu su koyu, Kargı koyu, Datça limanı, Hisarönü körfezi.
4.Hisarönü Körfezi
Symi adasının karşısından başlayan Hisarönü körfezi artık yerli ve yabancı denizcilerimizin 12 ay boyunca barındıkları bir bölge haline gelmiştir. Hem doğası hem de restoranları, tarihi dokusu, olağanüstü manzaraları ve istikrarlı rüzgarları ile vazgeçilmez ve deneyimlenmesi gereken bir bölgedir.
Karaincir, Emecik (Sarıliman), Kurucabük, Bencik, Tavşan bükü, Karasüleyman bükü, Tahtacıoğlu bükü, Orhaniye (Keçibükü), Turgut, Selimiye, Sığliman, Kameriye adası, Germe, Kuzbükü, Kocabahçe, Dirsek bükü.
5.Marmaris – Bozburun
(Bu bölgeyi Bodrum veya Marmaris çıkışlı yapabiliyoruz) Çanak liman, Ayaca Koyu, Kızıl ada, Kiseli ada, Bozburun, Söğüt, Oğlan boğuldu, Bozukkale, Serçe, Gerbekse, Çiftlik, Kadırga, Kumlubük, Amos, Turunç, Marmaris
6.Marmaris – Göcek
Yeşil mavi Marmaris’imizden çıkarak Doğu yönünde Aksaz deniz üssümüzün dışındaki Yılancık Adasını iskelemizde bırakarak Ekincik koyunda mola veriyoruz. Daha sonra Dişibilmez burnunu iskelede bırakıp Atabol burnunu rota tutarak Fethiye körfezine girmiş oluyoruz. Dünya harikası Göcek olağanüstü, saymakla bitmeyecek koyları, adaları, restoranları, doğası ve tarihi ile Fethiye körfezinin Batı yakasında yer alır.
7.Göcek – Fethiye
Göcek daha Kurtoğlu burnunu dönünce sizi eşsiz güzellikteki koylarla karşılamaya başlar. Küçük Ağa Koyu, Kuyruk Koyu, Göbün, Merdivenli iskele, Yavansu, Hamam, Küçük Sarsala, Büyük Sarsala, Sıralıbük, Simavi Adası, Zeytinli Ada, Kuyrucak koyu, Kapı Koyu, Bedri Rahmi Koyu, Boynuz bükü, Atbükü, Günlüklü koy, Göcek, Yassıcalar, Tersane koyu, Domuz adası ve Göcek limanı, karşı yakasında ise Fethiye limanı, Kızılada, Turunçpınarı, Karacaören burnu ile Gemiler adası, Kalevezi koyu ve Ölüdeniz bulunur. Bu bölge de tarihi eserleri ve kara yolu ile ulaşımı olmayan bakir koylardaki restoranların sunduğu eşsiz lezzetlerle başınızı döndürecek, sabahları doğa yürüyüşlerinde yelkende yakamadığınız tüm ilave kalorilerden kurtulacaksınız.
8.Kaş – Kalkan
Sığlıkları, zaman zaman ters esen rüzgarları ve adacıkları ile enteresan bir seyir sağlayan Kaş ve Kalkan bölgesi yaz mevsiminde aşırı sıcakları nedeniyle tercih etmediğimiz bir bölge, kış aylarında havası nisbeten ılık olan bu bölgeye seyir yapmayı veya eğitiminizi bu bölgede almayı isteyebilirsiniz.